Komposit varetog konserveringen af en større gruppe ægyptiske oldtidsgenstande for os i løbet af 2022, og det har været en fornøjelse at samarbejde med dem. Genstandene var i trygge hænder, og Komposit havde en velstruktureret tilgang til opgaven. Vi er fuldt tilfredse med deres grundige indsats.
Rune Frederiksen, Tidligere samlings- og forskningschef
Ny Carlsberg Glyptotek

Projekter

Registrering af og bevaringsstrategi for kunstsamling
Analyse og strategi // Maleri // Registrering // Skulptur

En samling på 37 værker, blev registreret og risikovurderet forud for en langsigtet vedligeholdelsesstrategi af samlingen. Med registranten ved kunden, hvor i deres samling der er den største bevaringsmæssige risiko, og hvordan en accelereret nedbrydning kan forebygges ud fra simple præventive tiltag.

Konservering og stabilisering af 22 ægyptiske gravstatuetter
Konservering/ Restaurering // Kulturarv // Ompakning til magasin

KOMPOSIT varetog konserveringen af 22 ægyptiske bemalede træstatuetter for Glyptoteket i 2022. Genstandene blev dokumenteret og tilstandsvurderet, hvorefter farvelag og træstruktur blev stabiliseret. Ni genstande fik nye skræddersyede magasinløsninger og resten kom tilbage på udstilling. Projektet var støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Afrensning af støvet neon-værk
Konservering/ Restaurering // Samtidskunst // Skulptur

Neonværkets blanke overflade og mange krøllede neon-rør tiltrækker hurtigt støv. Vi hjalp kunden med at støvsuge og polere værket, så det nu igen fremstår uden støv, snavs og gamle løbere. Dette værk er et fint eksempel på de værker der kræver hyppig rengøring, for ikke at fremstå beskidte og falmede.

Genopspænding af skævt maleri
Konservering/ Restaurering // Maleri

Dette store maleri var blevet spændt skævt og slapt op på sin blændramme. Lærredet blev afmonteret sin blændramme, og fik samtidig en ny mere robust ramme med færre tværstivere og større kiler.

Bevaringsstrategi for udendørs monument
Analyse og strategi // Kunstnerinterview // Rådgivning // Skulptur

Den pågældende kommune søgte en ny bevaringsstrategi for et udendørs monument. Værket kræver en del vedligeholdelse og løbende reparationer, grundet konstruktionen. Komposit afdækkede materialerne og tilstanden af værket samt interviewede de relevante interessenter ift. deres holdning til og viden om værket.

Flytning af maleri
Maleri // Ompakning til magasin

Maleri af Svend Johansen på 295cm x 485cm skulle flyttes efter omrokering af de ansatte. Udfordringen bestod i at maleriet var større end døråbningen. Prydramme og blændramme blev derfor afmonteret, og selve lærredet blev rullet omkring et rør for at kunne blive flyttet forsvarligt.

Afrensning af nikotin
Konservering/ Restaurering // Maleri

I samarbejde med Københavns Kunsthandel, rensede vi dette geometriske maleri for nikotin. Maleriet fremstod mere kontrastfyldt efter afrensningen, og på billederne af renseprøverne kan man godt se hvorfor!

Afrensning af tape fra skrøbelig overflade
Konservering/ Restaurering // Maleri

Maleriet er olie på lærred, men en meget pigment-mættet olie, som gør overfladen ret porøs. Vores opgave var at fjerne et stykke pakketape fra overfladen, som havde sat sig fast, fordi det stod lænet op af et andet værk, der var pakket ind i tape.

Reparation af flænge i maleri
Konservering/ Restaurering // Maleri

Portrættet blev indleveret fordi det havde pådraget sig en flænge. Flængen blev sikret bagfra, og fra forsiden blev hullet udfyldt og retoucheret. Maleriet fik monteret en kanalplade, for at undgå flere flænger fra bagsiden i fremtiden.

Kunststrategi for kunst i det offentlige rum
Analyse og strategi // Rådgivning

KOMPOSIT rådgav Brønshøj lokaludvalg i forbindelse med udarbejdelsen af en kunststrategi for kunst i det offentlige rum.

Afrensning af marmorskulptur
Konservering/ Restaurering // Skulptur

Denne marmorskulptur står udsat for vind, vejr og trafik. De snavsede aflejringer blev fjernet med damprenser og børster. Dertil blev en rebstump genmonteret og en revne i soklen blev retoucheret væk. Skulpturen renses herefter årligt.

Reparation af gipsstatue
Skulptur

Gipsstatue af Søren Kierkegaard blev restaureret af to omgange efter mindre skader. Finger og fjerpen blev genmonteret og rekonstrueret.

Ny fernis til oliemaleri
Konservering/ Restaurering // Maleri

Dette fine blomstermotiv fik nyt liv efter afrensning af den gamle gulnede fernis og med ny smal sort ramme.

Afrensning af madonnamedaljon
Skulptur

Denne medaljon var blevet støvet og beskidt på indersiden af glasset. Det krævede et større indgreb at rense relieffet, da den skulle åbnes op fra bagsiden. Efter afrensning af relief og glas, blev luftvejene tætnet hvorefter medaljonen blev lukket igen fra bagsiden.

Afrensning af gipsbuste
Konservering/ Restaurering // Skulptur

Afrensning af læbestift fra gipsbuste. Læbestiften havde efterladt mørke oliepletter, der efterfølgende blev retoucheret væk med tørpigmenter.

Reparation af krukke
Brugskunst // Konservering/ Restaurering

Keramisk krukke blev indleveret med to store afslag. Krukken blev limet sammen og mindre afslag blev rekonstrueret.

KOMPOSIT A.M.B.A.

Birkedommervej 31, 2 sal.
2400 København NV

kontakt@komposit-kbh.com
2622 5356

CVR : 43129759